Enkelt och gott! Ceviche à la Selected by Trum with some refreshments on the side.

Lime marinerade pilgrimsmusslor, räkor, torsk och lax. Granatäpplet tillsammans med koriandern och chili ger rätten precis den syrliga, starka, heta sydamerikanska smaken med en mix av Sverige så klart. Detta är enkelt, gott och lätt att imponera med.

Ceviche recept från Selected by Trum

4 Personer

Räkor, rå lax, torsk och pilgrimsmusslor (allt efter tycke och smak)

Koriander. 1 kruka

Lime. 1 st

Granatäpple. 1 st

Salt och peppar

Rödlök 1/2

Chili

Börja med att pressa ner lime juice i en skål. Skär sedan upp rödlöken i tunna strimlor och lägg den i limen så att den får ligga och gotta sig några minuter. Beroende på hur stark du vill att rätten blir så hackar du chili och lägger ner i skålen efter smak. Skär sedan fisken och skaldjuren i lagom bitar och lägg ner dem tillsammans med löken. Granatäpplet kan du skära i 2 bitar och banka ut kärnorna. Om man vill ha med saften kan man det men då blir allt rödfärgat. Annars kan man sila kärnorna och låta saften rinna ut och sedan hälla kärnorna över allt härligt som ligger i bunken. Hacka sedan massor av härlig koriander och blanda runt. Låt stå i ca 30 min. Servera sedan och avsluta med att strö över färsk koriander!

Bon Appétit !

ShareThis